POZIV ZA MEDIJE: Ministar turizma Gari Cappelli na potpisivanju ugovora s korisnicima programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

U srijedu, 22. svibnja 2019. godine, ministar turizma Gari Cappelli posjetit će centar za posjetitelje Barban gdje će potpisati ugovore s korisnicima programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva" s područja Istarske županije. Potpisivanje ugovora s korisnicima Programa održat će se u srijedu, 22. svibnja 2019. godine u centru za posjetitelje Barban, s početkom u 12.30 sati.

Sredstva kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ namijenjena su povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.
 
Uoči posjeta centru za posjetitelje Barban ministar Cappelli će u 10.30 sati posjetiti i centar za posjetitelje “Kuća vještice Mare” u Svetvinčentu koji je Ministarstvo turizma kroz Program razvoja javne turističke infrastrukture sufinanciralo s ukupno 740.000 kuna dok je centar za posjetitelje Barban s temom viteške igre „Trka na prstenac“ Ministarstvo turizma sufinanciralo kroz isti program s 462.500 kuna.

Najave