Poziv na INFO dan o programu ERASMUS+: Sport i radionicu: osmišljavanje i razrada projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport

Slika /AAA_2020_MINTIS/sport_arhiva/200124_erasmussport.jpg

SDUŠ u suradnji s HOO organizira Informativni dan o programu Erasmus+: Sport te besplatnu jednodnevnu radionicu osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport.

Središnji državni ured za šport u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom organizira Informativni dan o programu Erasmus+: Sport te besplatnu jednodnevnu radionicu osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport.

Informativni dan i radionica za potencijalne prijavitelje projekta Erasmus+: Sport održat će se 11. veljače 2019. godine u Zagrebu, hotel Academia, Tkalčićeva 88.

Cilj Informativnog dana  je podizanje svijesti o mogućnostima koje pruža program Erasmus+: Sport kako bi se potaknuli relevantni dionici  na korištenje EU potpora za razvoj športa. Od 10:00 – 12:00 sati sve sudionike upoznat će se s pravilima za podnošenje prijedloga kako bi potencijalni prijavitelji bolje razumjeli mogućnosti koje pruža program Erasmus+: Sport. Također, održat će se i panel diskusija s voditeljima projekata kroz koju će potencijalni prijavitelji steći bolji uvid u pripremu i provedbu projekata.

Na informativnom danu mogu sudjelovati predstavnici udruga iz sustava športa i drugih prihvatljivih prijavitelja, kao što su jedinice lokalne i područne samouprave te neprofitne javne odgojno-obrazovne ustanove. Broj sudionika na informativnom danu ograničen je na 100.

Stručna radionica za osmišljavanje i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport održat će se nakon završetka Info dana također u hotelu Academia, Tkalčićeva 88, od 13:00 – 18:00 sati. Za sudionike radionice obvezan je dolazak na Informativni dan. Prije početka radionice predviđen je ručak za sudionike radionice s početkom u 12:00 sati.

Radionica će omogućiti sudionicima stjecanje primjenjivih znanja. U prvom dijelu imat će priliku naučiti kako registrirati športsku udrugu na portalu Europske komisije, gdje pronaći i kako pripremiti odgovarajuće obrasce te gdje se nalazi vodič za prijavitelje i ostala dokumentacija. Svi sudionici imat će mogućnost odmah i registrirati športsku udrugu. U drugom dijelu radionice održat će se praktične vježbe iz izrade projektnog prijedloga, stoga se sudionicima preporuča ponijeti sa sobom prijenosno računalo.

Sudjelovanje na radionici moguće je isključivo putem prijave za predstavnike športskih udruga, uključujući i volontere športskih udruga, koji prijave moraju poslati u ime organizacije. Samo jedan predstavnik iz svake organizacije može sudjelovati na radionici. Prijave će se zatvoriti nakon popunjenih 35 mjesta.

Napomene:

Očekujemo sudionike koji već razmatraju prijavljivanje na natječaje za Erasums + Sport program kako bismo im pomogli u detaljnoj razradi njihovih projektnih ideja.

Molimo sudionike radionice da prije dolaska na istu pročitaju opće informacije o projektu koje se nalaze na linku.

Pisane vijesti