POTPISIVANJE SPORAZUMA O SURADNJI S ŽUPANIJAMA U OPREMANJU ŠKOLSKIH KABINETA

Slika /arhiva/MINT-GRB.jpg

Pozivamo Vas na potpisivanje Sporazuma o suradnji s županijama na realizaciji Programa obrazovanja i obuke kadrova u turizmu, koje će se održati u četvrtak, 2. listopada 2008. godine, u prostoru Ugostiteljsko turističkog učilišta u Zagrebu, Kombolova 2, s početkom u 11,00 sati.

Ministar turizma Damir Bajs potpisat će Sporazum s predstavnicima 14 županija i uz nazočnost ravnatelja obrazovnih institucija za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, prema kojemu Ministarstvo turizma u opremanju kabineta sudjeluje s iznosom do najviše 200.000 kuna po školi.

Kriteriji i mjerila za sufinanciranje uređenja kabineta za stručnu nastavu u srednjim strukovnim školama u suradnji sa županijama uključuju ukupni broj učenika za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu, broj kabineta za stručnu nastavu, njihovo stanje i potrebe za dodatnim ulaganjima, te rezultate škole u posljednje dvije godine (specijalizacija škole, nastupi na natjecanjima, sajmovima ili drugim manifestacijama), a vrednuje se i turistička razvijenost županije.

Program poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu službeno je predstavljen 21. srpnja ove godine, a za njega je Ministarstvo turizma namijenilo ukupno pet milijuna kuna.

Program ima za cilj podići kvalitetu hrvatskog turizma kroz obrazovanje novih i stručno usavršavanje postojećih kadrova, ali i pojačati interes mladih za stjecanjem zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu kroz podizanje standarda obrazovanja uređenjem kabineta za stručnu nastavu u školama.

Javni poziv za sudjelovanje u programu upućen je svim hotelima i turističkim agencijama zainteresiranim za sufinanciranje stipendija učenika/studenata za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, Hrvatskoj obrtničkoj komori, odnosno županijskim obrtničkim komorama za sufinanciranje stipendija, te županijama za sufinanciranje uređenja kabineta za praktičnu nastavu u srednjim strukovnim školama za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu.

Ministar turizma Damir Bajs već je potpisao (19. rujna 2008.) Sporazum o suradnji s predstavnicima 39 tvrtki i 8 županijskih obrtničkih komora koje su se javile na javni poziv Ministarstva turizma za sudjelovanje u Programu obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, kojim će sufinancirati stipendije za više od 400 učenika i oko 60 studenata. Osnovni je cilj Ministarstva turizma, provedbom programa obrazovanja, kroz četiri godine imati 10 tisuća novozaposlenih u turizmu. 



Najave