Potpisani ugovori za Zadarsku županiju za unaprjeđenje konkurentnosti u turizmu

Slika /arhiva/010816_zd_kolovare.JPG

Ministar turizma Anton Kliman u hotelu Kolovare u Zadru potpisao je ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva za područje Zadarske županije, u sklopu kojega je, za 70 projekata s ovog područja, Ministarstvo turizma dodijelilo ukupno 3.484.600 kuna.

Ministar turizma Anton Kliman u hotelu Kolovare u Zadru potpisao je ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva za područje Zadarske županije, u sklopu kojega je, za 70 projekata s ovog područja, Ministarstvo turizma dodijelilo ukupno 3.484.600 kuna.

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva financira se  ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva. Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od mjera, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge te fizičke osobe – privatni iznajmljivači.

Nakon potpisanih ugovora ministar Kliman je u Zadru obišao i radove na palači Cedulin u sklopu koje će raditi budući Turistički informativni centar, a čiju je rekonstrukciju sufinanciralo Ministarstvo turizma kroz Fond za razvoj turizma.

„Jedan od temelja razvoja hrvatskog turizma su investicije pri čemu veliku važnost imaju upravo investicije u javnoj turističkoj infrastrukturi. Stavljanjem u funkciju ovakvog turističkog informacijskog centra pružamo još bolju dobrodošlicu svim turistima koji dolaze u destinaciju, omogućavamo im da bolje upoznaju destinaciju u koju su došli te na taj način ih usmjeravamo da iskoriste sve atrakcije koje im se pružaju tijekom njihovog odmora. Osim toga, na ovaj način se valorizira kulturno-turistički potencijal koji ima Palača Cedulin i dobiva jedan zaista reprezentativan prostor kakav Zadar kao europska destinacija 2016. godine zaslužuje“, istaknuo je ministar turizma Anton Kliman.



Pisane vijesti