Potpisani ugovori za Primorsko-goransku županiju za unaprjeđenje konkurentnosti u turizmu

Slika /arhiva/290716_Kliman1.JPG

Ministar turizma Anton Kliman u hotelu Esperanto u Selcu potpisao je ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva za područje Primorsko-goranske županije; Ministarstvo turizma u sklopu ovog programa dodijelilo je ukupno 2.557.922 kuna za 58 projekata s ovog područja. Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva financira se ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizacija poslovanja, održivi razvoj, diversifikacija ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Ministar turizma Anton Kliman u hotelu Esperanto u Selcu potpisao je ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva za područje Primorsko-goranske županije; Ministarstvo turizma u sklopu ovog programa dodijelilo je ukupno 2.557.922 kuna za 58 projekata s ovog područja.

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva financira se ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizacija poslovanja, održivi razvoj, diversifikacija ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od mjera, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge te fizičke osobe - privatni iznajmljivači.

Nakon potpisanih ugovora u Selcu ministar Kliman sudjelovao je na otvorenju Monty’s Dog Beach and Bar u Crikvenici. Riječ je o plaži za pse koja ima originalan sadržaj - kafić za pse, a nalazi se u lučici Podvorska u Crikvenici te koja je već privukla znatan broj svjetskih medija koji su o njoj izvještavali.

„Ovo je atraktivan inovativan proizvod koji stavlja Hrvatsku u korak s najmodernijim turističkim destinacijama. Mi smo relativno mala zemlja koja mora biti inovativna, kreativna te izvrsna u svakom pogledu svog turističkog proizvoda kako bi se  istakli i bili konkurentni na Mediteranu. Ovaj proizvod svakako ima svoju nišu pa čak i može biti motiv dolazaka turista u destinaciju. Znam da postoji i vodič za ljetovanje sa psima, a u Hrvatskoj su mnogi smještajni objekti prilagođeni upravo za boravak turista koji se ne odvajaju od svojih ljubimaca. Ova plaža je nedavno promovirana čak i u New Yor Postu, što je svakako velik korak za promociju ovog segmenta hrvatske turističke ponude“, istaknuo je ovom prilikom ministar turizma Anton Kliman.



Pisane vijesti