Potpisan ugovor o suradnji udruga putničkih agencija zemalja regije

Slika /arhiva/130515-uhpa.jpg

Danas je u Beogradu, u prostoru Sava Centra, potpisan ugovor o suradnji udruga putničkih agencija zemalja regije - Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Hrvatske, prioćeno je iu Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Potpisivanju ugovora o suradnji prisustvovali su predsjednik UHPA-e i ECTAA-e Boris Žgomba, ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović, brojni uzvanici te vodeći ljudi pojedinih udruga zemalja potpisnica ugovora.

Ideja o suradnji nacionalnih udruga putničkih agencija temelji se na zajedničkom djelovanju s ciljem razvoja turizma i agencijske djelatnosti, kako u regiji, tako i na tržištima pojedinih država potpisnica ugovora te da se kroz poslovne odnose i zajedničku edukaciju razvije još kvalitetnija suradnja gospodarskih subjekata pojedinih zemalja regije.

Također, cilj je, u vrlo kratkom roku, utemeljiti modele nastupa i razvoja zajedničkih turističkih programa plasmana i promocije na trećim tržištima diljem Europe i svijeta.

Potpisom ovog ugovora postavljen je čvrst temelj još uspješnijoj regionalnoj suradnji te daljnjem razvoju tematskih turističkih putovanja i proizvoda, istaknuo je predsjednik UHPA-e i ECTAA-e Boris Žgomba, dodavši kako će jedan od važnijih ciljeva biti formiranje zajedničkog turističkog proizvoda koji će se bazirati na razvoju održivog turizma i prekogranične suradnje zemalja potpisnica, a Hrvatska će kao skora članica Europske unije, putem nacionalnog udruženja turističkih agencija (UHPA), biti nositelj ovih programa.



Pisane vijesti