Poticaj domaćim dolascima na Lošinj u jesenskom i zimskom razdoblju

Slika /arhiva/111019-mlosinj-z.jpg

Kako bi gostima iz kontinentalnog dijela Hrvatske olakšali dolazak na Lošinj, Grad Mali Lošinj financira besplatnu autobusnu liniju na relaciji Zagreb – Mali Lošinj – Zagreb u razdoblju od 7. listopada 2011. do 1. travnja 2012. godine.

Besplatni prijevoz ostvaruje se rezervacijom jednog od turističkih doživljaja kod partnera potpisnica Ugovora o subvenciji, a to su Jadranka hoteli, Lošinjska plovidba - turizam i Klub Mare Mare iz Malog Lošinja te turistička agencija Turist i Lječilište u Velom Lošinju i hotel Televrin iz Nerezina.

Mjesec listopad na Lošinju u znaku je mirte, planike, maslačka i šipka, a studeni je mjesec masline, divlje ruže i nara, dok u prosincu na Lošinju ćutimo miris bora i smrike ili se divimo prekrasnim agavama koje su na otok donijeli moreplovci i lošinjski kapetani koji su još u 19. stoljeću oplovili svijet, a lošinjski ugostitelji nude gastro delicije na bazi biljaka mjeseca.

Jesenski i zimski mjeseci na Lošinju ispunjeni su raznolikim tematskim zbivanjima poput cresko–lošinjskog muzejskog maratona, lošinjskog survivora, free climbinga, romantičnih paketa za dvoje, dana kruha, te lošinjske regate optimista, izložbi i proslave dana grada Lošinja 11. studenoga – sve do božićnih i novogodišnjih blagdana.



Pisane vijesti