Poslovni klub kulturnog turizma predstavlja Muzej Marton

Slika /arhiva/2011-muzej-marton.jpg

Posebna nam je čast pozvati Vas na Poslovni klub kulturnog turizma pri HGK, koji će se, u organizaciji Zajednice kulturnog turizma pri HGK, održati 6. lipnja  2011. godine, s početkom u 12 sati, u Muzeju Marton, Katarinin trg 2, Zagreb. Zbirku umjetnina predstavit će vlasnik, Veljko Marton, kolekcionar i autor uz Renatu Nevidal, voditeljocu Sekcije turističkih agencija pri Zajednici kulturnog turizma HGK. 

U Poslovnom klubu kulturnog turizma HGK predstavljamo još jednu od razvojnih kulturno-turističkih atrakcija, muzej koji djeluje s ciljem očuvanja i prezentacije  kulturne baštine, ali i uvođenja novih sadržaja u hrvatsku turističku ponudu. Muzej Marton, prvi privatni muzej u Hrvatskoj, otvorio je svoja vrata u Zagrebu, u gornjogradskoj palači Kulmer na Katarininom trgu. Predstavljajući brojne umjetnine od stakla, srebra, namještaj, satove i slike, te izuzetno vrijednu kolekciju europskog porculana u kojoj su zastupljene sve najvažnije manufakture, Muzej Marton želi širokoj domaćoj i inozemnoj javnosti približiti kulturnu baštinu središnje i zapadne Europe 18. i 19. stoljeća.

Vrijedni izlošci direktna su poveznica s europskim kulturnim krugom te dobar poticaj domaćim i stranim turističkim posjetiteljima da u okrilju Zagreba prepoznaju vlastite vrijednosti. U tom smislu treba posebice istaknuti jedinstvene predmete carske Rusije, austrijskih ili francuskih manufaktura i sl. Mlada i ambiciozna ustanova kontinuirano radi na afirmaciji svojih zbirki, čemu svjedoče brojne izložbe u zemlji i inozemstvu. Različiti dijelovi Martonove zbirke izlagani su u svjetski renomiranim institucijama poput pariškog Musée national du Céramique Sèvres, Liechtenstein Museuma u Beču te venecijanske Fondazione Querini Stampalia. Nova izložba u Muzeju Iparművészeti u Budimpešti otvara se 16. lipnja 2011.

Različiti dijelovi Martonove zbirke već su bili izlagani u svjetski renomiranim institucijama poput pariškog Musée national du Céramique Sèvres, Liechtenstein Museuma u Beču te venecijanske Fondazione Querini Stampalia.

Bilo u zemlji  ili izvan granica Republike Hrvatske, Muzej se neprekidno trudi promicati umjetnost i njezino veće uvažavanje u javnosti, te predstavljanjem svojeg postava predstavnicima turističkog sektora želi uspostaviti novu plodonosnu suradnju s turističkim agencijama i hotelijerima.

Mlada i ambiciozna ustanova kontinuirano radi na afirmaciji svojih zbirki čemu svjedoče brojne izložbe u zemlji i inozemstvu. Nova izložba u Muzeju Iparművészeti u Budimpešti otvara se 16. lipnja.

Projektom prezentiranja svojih zbirki u najvažnijim europskim kulturnim metropolama Muzej Marton radi, kako na vlastitoj, tako i na promociji Hrvatske za što mu je već dodijeljena Povelja Republike Hrvatske.



Najave