POSLOVNA RADIONICA BUY CROATIA I SPECIJALIZIRANO INSPEKCIJSKO PUTOVANJE

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg
Hrvatska je izgradnjom mreže autocesta postala najbliže odredište europskim emitivnim turističkim tržištima. Upravo zbog toga, Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa sustavom turističkih zajednica Zadarske, Šibensko–kninske i Splitsko–dalmatinske, organizira od 30. rujna do 4. listopada 2009. godine specijalizirano inspekcijsko putovanje, te 3. listopada 2009. godine poslovnu radionicu „Buy Croatia“.

Na poslovnoj radionici 3. listopada 2009. godine u zadarskom hotelu Kolovare s početkom u 10 sati susrest će se predstavnici čak 53 turističke tvrtke, odnosno hrvatski turistički subjekti i inozemne turističke agencije i turoperatori autobuseri.

Inspekcijsko putovanje i poslovna radionica specijalizirani su za autobuserske programe s odabranih tržišta i to iz: Švicarske, Danske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Švedske, Estonije i Latvije.

Cilj ove poslovne radionice je predstaviti ponudu za 2010. godinu, te istaknuti atraktivnost Hrvatske kao prepoznatljivog auto odredišta, odredišta doživljaja, novih proizvoda i poboljšanja kvalitete usluga smještaja kao i sadržaja.

Program u trajanju od pet dana počinje u Zagrebu te se nastavlja prema Makarskoj. Drugi dan predviđen je obilazak Makarske rivijere, Splita i Šibensko-kninske županije. Trećeg dana organiziran je obilazak Zadarske županije, dok je četvrti dan predviđen za održavanje poslovne radionice, te posjet Nacionalnom parku Krka i Skradinu. Program uključuje razgledavanje najvažnijih turističkih potencijala i specifičnosti pojedinih odredišta.

Krajnji rezultat svih aktivnosti projekta „Buy Croatia“ je povećanje broja gostiju u organiziranim dolascima, a naglasak na turizmu posebnog značenja i produženju sezone. Ove je godine Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, u travnju organizirala poslovnu radionicu „Buy Croatia“ za područje Zagreba i kontinentalne Hrvatske te u svibnju za područje Splitsko – dalmatinske županije.

Podsjetimo, Hrvatska turistička zajednica organizirala je u 2008. godini po prvi puta u Hrvatskoj poslovne radionice na kojima su se susreli hrvatski i inozemni turistički gospodarski subjekti u sklopu novog projekta „Buy Croatia“, a sve sa svrhom što kvalitetnijeg povezivanja hrvatskih turističkih gospodarskih subjekata s najzvažnijim inozemnim turističkim agencijama i turoperatorima.

Za potrebe ove poslovne radionice tiskana je brošura s popisom svih prijavljenih domaćih i stranih sudionika. Hrvatski turistički gospodarski subjekti mogu se dodatno o projektu „Buy Croatia" informirati na web stranicama Hrvatske turističke zajednice www.hrvatska.hr


Najave