Popularna nizozemska serija snimana u Zagrebu

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

U utorak, 10. prosinca, emitirana je prva od četiri epizode popularne nizozemske serije „Goede tijden, slechte tijden” („Dobra vremena, loša vremena“) koje su snimane u Zagrebu, a ostvarene su zahvaljujući podršci Turističke zajednice grada Zagreba te Hrvatske turističke zajednice.

Ova uspješna serija snima se već dugi niz godina po narudžbi najveće nizozemske komercijalne televizije RTL 4, a emitira se svakog radnog dana u 20:00 sati i privlači u prosjeku 1,6 milijuna gledatelja. Jednom godišnje, snimanje se odvija van matične Nizozemske pa je tako serija do sada „gostovala“ u Portugalu, Maleziji, Walesu, Islandi, Tajlandu, Curacau, Švicarskoj, Turskoj, Surinamu i Južnoj Africi, a ove godine, točnije u listopadu, snimanje je obavljeno u Zagrebu.

Prva od epizoda sa Zagrebom kao „glavnim sporednim glumcem“ bila je drugi najgledaniji program na nizozemskoj televiziji i privukla je 1.744.000 gledatelja. Ljubavni zaplet koji završava romantičnim vjenčanjem u Maksimiru prikazivao se cijeli prošli tjedan, a zagrebačka avantura glavnih glumaca završava s emitiranjem s današnjim danom.

Turistička zajednica grada Zagreba prepoznala je ovaj projekt kao mogućnost originalne promocije glavnog grada Hrvatske, a sve epizode dostupne su i na Internetu.



Pisane vijesti