Pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić primio veleposlanika Kraljevine Tajlanda

Slika /arhiva/w120611-thai2.jpg

Veleposlanik Kraljevine Tajlanda, NJ.E. Krit Kraichitti posjetio je danas Ministarstvo turizma, što je jedan od njegovih prvih službenih posjeta Hrvatskoj od kada je preuzeo funkciju Veleposlanika. U pratnji supruge te počasnog konzula Alojzija Pavlovića primio ga je pomoćnik ministra Želimir Kramarić, koji je predstavio Hrvatsku te hrvatski turizam.

NJ.E. Krit Kraichitti čestitao je Hrvatskoj na odličnoj promociji turizma u Tajlandu, jer, kako je napomenuo, tajlandski turisti koji dolaze u ovaj dio Europe, najviše vremena provedu u Hrvatskoj.

Prema njegovim riječima, nakon što provedu dan u Beču te dan u Budimpešti, tajlandski turisti, provedu dan u Zagrebu, Plitvicama te Dubrovniku.

Pomoćnik ministra Kramarić istaknuo je kako će uskoro biti završena hrvatska Strategija turizma do 2020. godine, u kojoj će se posebna pažnja obratiti na razvoj nove turističke ponude na kontinentu kroz selektivne oblike turizma, te je pohvalio zdravstveni i gastronomski turizam koji je vrlo razvijen u Tajlandu.

Također, Kramarić i Kraichitti su razgovarali o mogućnostima za bolju prometnu povezanost Hrvatske i Tajlanda, što bi značajno olakšalo razmjenu turista te načinima daljne promocije između ove dvije zemlje.
 



Pisane vijesti