Pokrenuta akcija poticanja zapošljavanja u turizmu

Slika /arhiva/cvt.jpg

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Web portal Posao.hr danas su na 3. sjednici Povjerenstva hrvatske Vlade za koordinaciju i praćenje pripremnih aktivnosti za turističku godinu 2005. potpisali Sporazum o suradnji u provođenju akcije «Zapošljavanje u turizmu» .
 
Akcija «Zapošljavanje u turizmu» je pilot-projekt koja će ove godine trajati od 19. srpnja do 19. rujna, a kojeg je inicirao web portal Posao.hr. Ovom se akcijom uz podršku dvaju ministarstva i Zavoda za zapošljavanje motiviraju i potiču poslodavci na zapošljavanje kvalificiranih zaposlenika tijekom turističke sezone u Hrvatskoj.

«Ovom akcijom potiče se osiguravanje kvalitetne usluge u djelatnostima turizma i ugostiteljstva koja je jedan od preduvjeta za razvoj turizma općenito», istaknuo je prilikom potpisivanja ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.
 
Potaknut povećanjem broja poslova i broja životopisa korisnika u djelatnosti turizma i  ugostiteljstva, Posao.hr akcijom »Zapošljavanje u turizmu» na najjednostavniji i najbrži način spaja ponudu i potražnju u turizmu, te korisnim informacijama Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje savjetuje i informira posloprimce. 

«Zapošljavanje tijekom turističke sezone,  tzv. «sezonsko zapošljavanje» jedini je način da mnogo nezaposlenih osoba pronađu posao te vjerujemo kako ćemo ovim pilot-projektom dodatno motivirati poslodavce na zapošljavanje kvalificiranih radnika»,  rekao je voditelj portala Posao.hr Saša Jurković.

Tijekom trajanja akcije «Zapošljavanje u turizmu» svim registriranim poslodavcima web portala Posao.hr baza životopisa posloprimaca u djelatnosti «Turizam i ugostiteljstvo» biti će ponuđena na besplatno pregledavanje, pa će tako posloprimci koji žele raditi u turizmu biti još dostupniji poslodavcima.  Uz besplatno pretraživanje baze životopisa, tijekom akcije «Posao u turizmu» poslodavci će oglase za radna mjesta u djelatnostima turizma i ugostiteljstva moći objavljivati po promotivnim cijenama uz  20% popusta.

Pročelnik  Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zadru Marij Matulina dodao je kako će i ovaj pilot projekt imati učinak na povećanje svijesti kod posloprimaca i poslodavaca o korisnosti E-poslovanja na tržištu radne snage, na čemu već nekoliko godina radi HZZ uz pomoć programa  Europske unije.

Od mjeseca svibnja, na web portalu zabilježen je značajan porast (69%) u ponudi poslova u djelatnosti turizma i ugostiteljstva,  ali i porast broja životopisa korisnika koji žele raditi u toj djelatnosti. Podatke web portala Posao.hr prate i podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gdje se od ožujka bilježi porast u zapošljavanju, ponajviše u poslovima koji se tiču turizma i ugostiteljstva.

Na web portalu Posao.hr trenutno se nalazi više od 5.000 životopisa posloprimaca koji žele raditi u djelatnosti turizma i ugostiteljstva, te tako čine 30% ukupnog broja životopisa. Uslugama web portala koristi se više od 6 000 poslodavaca i dnevno ga posjeti više od 15 000 ljudi.

kontakt:

Za MMTPR
Marina Halužan
glasnogovornica
Tel: 01/3784-594, 3784-557
Fax: 01/3784-521, 3784-589
e-mail: glasnogovornica@ws.mmtpr.hr
www.mmtpr.hr

Za Posao.hr
Nataša Martinić
Tel: 01/ 3712-622
Fax: 01/3712-600
natasa.martinic@croatiabiz.com
www.posao.hr



Pisane vijesti