Počinje Ogulinski festival bajki

Slika /arhiva/OGULIN, 9.6.2009
Petodnevni Ogulinski festival bajki (OGFB) počinje sutra s nekoliko radionica i svečanim otvorenjem na Sceni "Regoč" u Frankopanskom kaštelu u 13,30 sati, a trajat će do nedjelje na mnogim mjestima u gradu i okolici Ogulina.

OGFB, potaknut stvaralaštvom Ogulinke Ivane Brlić-Mažuranić, održava se u organizaciji Udruge "Ogulinski festival bajke" i Turističke zajednice grada Ogulina, a po idejnom konceptu i u produkciji zagrebačke tvrtke "Muze".

Prvog dana tema svih programa su vile i vilenjaci, drugi su dan na redu divovi i patuljci, treći dan vještice i čarobnjaci, a posljednjeg dana bit će održan kviz, najavili su organizatori.

Na tom će se festivalu izvesti neke od najboljih dječjih predstava iz hrvatskih kazališta, tzv. uličnog teatra, prigodni glazbeni program i animacije, a radi rasvjetljavanja kulturoloških izvora i utjecaja bajki, održat će se i predavanja.

U sklopu kazališnog programa su predstave "Blizanke" Kazališta "Dubrava", "Cirkuski slonić Charlie", u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život", te "Čarobni osmjeh" Tvornice lutaka.

Održat će se i prezentacijske radionice, dramska, dramsko-lutkarska, kostimografska i radionica za izradu nakita. Rezultati radionica bit će dramske i lutkarske predstave i revija kostima, i to u četvrtak u 13 sati i u petak u 11 sati.

Večernji program bit će ispunjen koncertima, kvalitetnom glazbom i filmskim programom (klasici Disneyja, domaće animirane uspješnice i suvremeni iranski dječji film).

Pripovjedački kutak nudit će bajke hrvatskih, francuskih i njemačkih pripovjedačica, "Šetnja s divovima i patuljcima" obilazak bajkovitih mjesta u Ogulinu i okolici uz pripovijedanje te pripovjedački maraton u kojemu sudjeluju i djeca.

Posebna atrakcija bit će "Magična noć ispod Kleka", večernje pripovijedanje putujućih čarobnica na tri jezika.

U Ogulin se iz Zagreba, Karlovca i Duge Rese može doći eko-turističkim vlakom Karlekom. (Hina)


Pisane vijesti