Početkom studenog 20. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

Slika /arhiva/logo-hokgif

Jubilarni, 20. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika održat će se 5. i 6. studenoga u Šibeniku u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

Na tom tradicionalnom dvodnevnom stručnom skupu, kako je rečeno, očekuje se nekoliko stotina obrtnika ugostitelja i turističkih djelatnika, predstavnika resornih ministarstava i nadležnih institucija, te gradskih i županijskih vlasti.

Kroz rad Kongresa predstavit će se snaga, problemi i ideje više od 16.000 registriranih hrvatskih obrtnika - ugostitelja, koji, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u ukupnom godišnjem prometu u ugostiteljstvu Hrvatske u iznosu od 14 milijardi kuna, ostvaruju čak trećinu tog prometa.

Na Kongresu će se kroz stručna izlaganja i raspravu razmotriti najvažnija pitanja vezana uz ugostiteljsku i turističku djelatnost - edukacija, trendovi, poboljšanje kvalitete poslovanja, pregled novina u Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti i provedbenim propisima, te drugim zakonskim obavezama vezanim za ugostiteljstvo, poticajna sredstva za financiranje u turizmu i ugostiteljstvu, zatim školovanje i usavršavanje postojećeg kadra. Jedna od tema bit će i prezentacija vina i sljubljivanje s hranom.

Tijekom Kongresa ponudit će se rješenja za prevladavanje teškoća i problema u poslovanju, te na taj način pridonijeti unapređenju poslovanja ugostitelja, podizanju kvalitete ugostiteljskih usluga, a time i turističke ponude u cjelini, najavljuju organizatori. Također, za vrijeme Kongresa održat će se i tradicionalna Gastro izložba ugostitelja koju, kao domaćini, organiziraju obrtnici s područja Šibensko-kninske županije. (Hina)



Pisane vijesti