Počelo „Kastafsko kulturno leto“

Slika /arhiva/kkl-kastav-tz.jpg

I ove godine, u povijesnom gradiću Kastvu, poznatoj destinaciji za ljubitelje gourmet i eno ponude, započela je još jedna važna manifestacija na Kvarneru  - Kastafsko kulturno leto.

Cijeli Kastav se zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti i očuvanoj arhitektonskoj jezgri, pretvara u pozornicu. Scena grada sa svojim trgovima, terasama, uskim uličicama, galerijama, kafićima i restoranima  impresivna je u ljetnim večerima i idealna za održavanje međunarodnog festivala kulture.

U 21. izdanju, ovaj po mnogočemu jedinstven festival, donosi spoj tradicije i modernoga, a bogat program sastavljen je od glazbenog, dramskog i likovnog dijela, te Festivala gitare.

Organizatori su se posebno potrudili ovogodišnji program prilagoditi novim generacijama, koje će se sigurno priključiti publici koja festival tradicionalno prati u protekle 21 godine. 

Glazbeni dio predvodi najpoznatiji glumac s ovih prostora Rade Šerbedžija, u suradnji s virtuozom na gitari Miroslavom Tadićem, a potom su tu popularni pjevač Hari Mata Hari, češka operna sopranistica Marketa Matlova, perspektivni mladi glazbenici Filip Merčep i Srđan Bulat, te sarajevska etno-jazz skupina Sarr e Roma. Osim, njih na Kastvu će nastupiti i izvrsni jazzisti Darko Jurković i Denis Razumović Razz sa svojim pratećim bendovima, Robert Grubišić, Klapa Kastav, Spartako Črnjarić, Ondina Delmestre, Yamas te, već neizostavno, Glazbeno društvo Spinčići. U dramskom dijelu programa publika će imati prilike gledati Tanju Bošković, Radu Marjanovića, Zijaha Sokolovića, Barbaru Nola, Eciju Ojdanić, Anu Begić i mnoge druge, kao i čuvenu, vrlo popularnu predstavu „Audicija“.



Pisane vijesti