Počeli trodnevni Dani slovenskog turizma

Slika /arhiva/091015-h-westin-w.jpg
Poslovnom radionicom slovenskih i hrvatskih turističkih tvrtki u zagrebačkom Hotelu Westin danas su u Zagrebu počeli trodnevni Dani slovenskog turizma tijekom kojih će se do 17. listopada u organizaciji Slovenske turističke organizacije predstaviti slovenska turistička odredišta te ponuda za predstojeću zimsku sezonu.
 
Ti se Dani u Zagrebu održavaju ponovo nakon tri godine stanke, s ciljem promocije slovenskog turizma na hrvatskom tržištu.
 
Na današnjoj poslovnoj radionici okupilo se oko 50 slovenskih turističkih poduzeća (agencije, hotelijeri, turistički uredi i drugi), koji su u direktnom susretu s predstavnicima 40-ah hrvatskih sličnih tvrtki dogovarali poslovnu suradnju.
 
Od predstavnika Slovenske turističke organizacije doznaje se da su u Sloveniji zadovoljni odazivom hrvatskih turista njihovim odredištima, posebno skijalištima, seoskom turizmu i termama, iako napominju da je taj odaziv ove godine, vjerojatno zbog krize, bio nešto manji nego prije.
 
Ipak vjeruju da će predstojeće zimske sezone hrvatskih građana biti na slovenskim skijalištima i u drugim turističkim prostorima, tim više što cijene nisu bitno mijenjali u odnosu na lanjsku sezonu.
 
Nakon poslovne radionice večeras će se održati posebna večera pod nazivom "Okusi Sloveniju", na kojoj će se predstavnici slovenskog i hrvatskog turizma družiti uz slovensku probranu eno-gastronomsku ponudu.
 
Iduća dva dana, u petak i subotu, 16. i 17. listopada, u sklopu Dana slovenskog turizma na zagrebačkom će se Trgu bana Jelačića građanima Zagreba na štandovima predstaviti pojedina slovenska turistička odredišta uz popratni, cjelodnevni zabavno-kulturni program. (Hina)
 

Pisane vijesti