Plava laguna i Valamar Riviera u srpnju dodatno nagrađuju svoje radnike

Slika /AA_2018_b-fotke/ilustracije/zoran_jelaca_w045.jpg

Porečka Plava laguna ove je godine za sezonske stimulacije svojih zaposlenika izdvojila gotovo 1,5 milijuna kuna, a već je s plaćama za lipanj isplaćena stimulacija od 500 kuna, izvijestili su iz te turističko ugostiteljske tvrtke. Valamar Riviera zbog dobrog poslovanja i početka sezone svoje će zaposlenike na plaći za srpanj nagraditi s dodatnih neoporezivih 300 kuna neto, uključujući učenike i studente, izvijestili su iz Valamara koji ove sezone ukupno zapošljava 6600 radnika.

Sezonska stimulacija već je isplaćena za lipanj, a isplatit će se i s plaćom za srpanj. Iznos stimulacije je 500 kuna (bruto I), a ostvarili su je svi radnici koji su ujedno ostvarili i mjesečni fond sati. Stimulacijom je obuhvaćeno ukupno 2587 radnika, studenata i učenika. Iz Plave lagune podsjećaju da kontinuirano nagrađuju svoje zaposlenike pa je ove godine dodatno uvećana i osnovna plaća (za četiri posto) te ukupna materijalna prava radnika (u prosjeku sedam posto). Plava laguna je prva kompanija u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno više radnika na jedan od oblika trajne suradnje, a manje od polovine su sezonski radnici.

Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera zbog dobrog poslovanja i početka sezone svoje će zaposlenike na plaći za srpanj nagraditi s dodatnih neoporezivih 300 kuna neto, uključujući učenike i studente. Iz te kompanije napominju i da stalno nagrađuju zaposlenike tijekom cijele godine temeljem razvijenog sustava od 18 različitih programa nagrađivanja, kao i da u sklopu strategije upravljanja ljudskim potencijalima isplaćuju i iznadprosječne plaće i ostala materijalna prava u odnosu na prosjek turističkog sektora i RH. 
(Hina)

Ostale vijesti