PGŽ: Inicijativa za osnivanje klastera zdravstvenog turizma

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

Primorsko-goranska županija koordinirat će inicijativu osnivanja klastera pod radnim nazivom "Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera" putem svojih upravnih odjela za zdravstvo te za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj, prioćeno je danas iz županijske uprave.

Iz županije navode da je to zaključeno na sastanku kojeg su inicirali župan Zlatko Komadina, predsjednica županijskog Savjeta za zdravstvo Romana Jerković i direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Na sastanku su bili predstavnici nekoliko zdravstvenih ustanova iz županije koje sudjeluju u pripremi ovog projekta - Thalassoterapia Opatija i Crikvenica, poliklinika Medico i Rident te Bolnica Nemec.

U pripremu klastera uključeni su i opatijski Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Medicinski fakultet Rijeka.

Iz županije navode da će upravni odjeli pripremiti dokumentaciju za osnivanje klastera, predložiti članove projektnog tima za osnivanje klastera i model početnog financiranja klastera.

U suradnji sa zdravstvenim ustanovama resorni odjeli predložit će kriterije za ulazak u sustav "Klastera zdravstvenog turizma" .

Iz županije još ističu da se župan Komadina danas sastao i s predstavnicima tvrtke Jadranka d.d., koji su izvijestili o planovima i ulaganjima i iskazali zanimanje za partnerstvo u razvoju Lječilišta Veli Lošinj. (Hina)



Pisane vijesti