PC i TV iz Končara namijenjen hotelima

Slika 13.11.2009

Tvrtka Končar Elektronika i informatika proizvela je model računala namijenjen prvenstveno hotelima, izvijestili su iz te tvrtke. Riječ je o računalu opremljenom digitalnim i analognim TV prijamnikom, koje slijedi načela zelenih informacijskih tehnologija, te se odlikuje izuzetno skromnom potrošnjom električne energije od svega 60 Watta.

Računalo je osmišljeno kao rješenje za primjenu u hotelskim sobama i apartmanima, koje gostima omogućava jednostavno korištenje mnogih usluga kao što su IPTV odnosno video na zahtjev, pristup internetu i hotelskim informacijama, pregled fotografija i videozapisa sa digitalnih ili analognih kamera i USB memorija, te zabavne trenutke uz računalne igre.

Lako će se uklopiti i u kućanstva kao računalo koje po potrebi postaje drugi TV prijamnik.

Budući da je računalni modul smješten u okvir zaslona, eliminirana je potreba za dodatnim kabelima i napajanjem, a njime se (kao i funkcijama TV prijamnika) upravlja daljinskim upravljačem odnosno bežičnom tipkovnicom i mišem.

Voditelj tvrtkine poslovne jedinice Informatička oprema Damir Nožica istaknuo je kako se modelom D'22M slijede načela društvene odgovornosti i "zelenih informacijskih tehnologija", a zahvaljujući pomno odabranim komponentama, prosječna potrošnja električne energije manja je od uobičajene žarulje, čime su zajamčene znatne uštede. (Hina)


Pisane vijesti