Ovogodišnji Interstas - smotra turizma, filma i krajobraza od 11. do 14. studenoga

Slika /arhiva/solin_tz-001.JPG

Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza Interstas, ove će se godine održati u Solinu od 11. do 14. studenoga, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Ta manifestacija koja objedinjuje Međunarodni festival turističkog filma (ITF'CRO) i predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe, ranije se održavala u listopadu, ali je ove godine pomaknuta na studeni.

Smotra će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a razlog premještaja termina je izbjegavanje preklapanja sa sajmom turizma u Londonu, rekao je  gradonačelnik Solina i predsjednik Vijeća Interstasa  Blaženko Boban.

Po njegovim riječima, promjena termina pridonijet će većoj posjećenosti, posebice inozemnih turističkih novinara, koji su u listopadu zauzeti londonskim sajmom.

Direktor Interstasa  Vojko Pleština ističe kako će ovogodišnja smotra naglasiti važnost 300. godišnjice Sinjske alke te će jedan od sudionika biti Viteško alkarsko društvo. Izvijestio je i da je međunarodnu medijsku promociju Interstasa preuzeo portal Travelindex-Media  iz Los Angelesa na kojem je objavljen promotivni film o Solinu. Procjenjuje da bi Međunarodnu smotru turizma u Solinu preko tog portala moglo pratiti 40 milijuna posjetitelja.

Ujedno iznosi da se na ovogodišnji festival turističkog filma ITF'CRO prijavilo samo osam filmova iz Hrvatske. Za razliku od nezainteresiranosti hrvatske turističke produkcije, velik je interes iz inozemstva te su na ITF'CRO prijavljena 283 filma iz 59 zemalja, kaže Pleština.

(Hina) 



Pisane vijesti