Ovogodišnje milijunto turističko noćenje na Pelješcu

Slika /arhiva/trpanj_11n-bd.jpg

Na poluotoku Pelješcu je s današnjim danom ostvareno milijun turističkih noćenja u ovoj godini, izvijestili su danas iz Turističke zajednice općine Orebić.

Zahvaljujući postignutim rezultatima u četiri pelješke općine - Orebić, Ston, Trpanj i Janjina, milijun ostvaren turističkih noćenja ove je godine dosegnuto 14 dana ranije nego u prošloj godini, navode iz turističke zajednice.

Ističu i kako će ova turistička godina biti na Pelješcu biti upamćena kao godina u kojoj su oboreni svi dosadašnji rekordi od kada je turizma na tom poluotoku.

Po podacima Turističke zajednice Orebića, ukupni turistički promet na Pelješcu je 10 posto veći u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Do danas je na poluotoku Pelješcu boravilo 128.590 turista, koji su ostvarili 1.010.495 noćenja, što pokazuje da turisti prosječno na Pelješcu borave 7,86 dana.

Turistički rezultati iz godine u godinu pokazuju rast, a osobito je značajan rast broja turističkih dolazaka i noćenja u razdoblju pred i posezone, ističu iz

Turističke zajednice Orebića uz podatke da proteklo petogodišnje razdoblje pokazuje da je broj turističkih noćenja u svibnju rastao za 100 posto, u lipnju za 50 posto, u rujnu (bez podataka za ovu godinu) za 50 posto.

Općina Orebić se po ostvarenom turističkom prometu nalazi na drugom mjestu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, navodi se u priopćenju. (Hina)



Pisane vijesti