Otvorenje izložbe ”Pumpkintown” i najava 11. Bučijade u Ivanić Gradu

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na još jednu izložbu u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije kojom nastavljamo ciklus izložbi i prezentacija vezanih za kulturnu i prirodnu baštinu Zagrebačke županije. 

Otvorenje izložbe ”Pumpkintown”, akademske slikarice Ivane Ožetski i najava 11. Bučijade u Ivanić Gradu (četvrtak, 27.kolovoza 2015. u 11 sati, u prostoru TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, Zagreb).

Akademska slikarica Ivana Ožetski, prikupljajući suhe buče najrazličitijih oblika, stvorila je razne likove - puževe, zmajeve, ribe, vrapce, labudove, ali i kuhare, fiškale, kraljeve, kraljice i babe svađalice. Nastao je tako Pumpkintown - mali paralelni grad u kojemu, u skladu i jadu, žive njegovi brojni stanovnici. Da bi priča o Pumpkintownu bila životnija, svaki lik, stanovnik grada, popraćen je tekstom, malim aforizmom koji govori o njegovom specifičnom karakteru. Kao i u ljudskom svijetu, koji mu je uzor, likovi u Pumpkintownu znaju biti ljupki, mili, ali i zajedljivi i provokativni.

U sklopu otvorenja izložbe najavit će se 11. Bučijada, turističko-gospodarske i gastronomska manifestacija koja će se 17. i 18. listopada održati u Ivanić-Gradu.
Izložbu će otvoriti gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš.



Najave