Otvoreni Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/HN20200613608264.jpg

​Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija, manifestacija koja se održava 12. godinu u nizu,  otvorena je u subotu u Marini Kaštela, što je prvi sajam nautike i turizma u Europi nakon epidemije koronavirusa.

"Na sajmu koji traje do utorka popodne predstavljeno je 67 izlagača - s tridesetak plovila u moru a ostalo su izlagači turističke opreme te eko-vozila," rekao je na svečanosti otvaranja predsjednik Organizacijskog odbora te manifestacije Damir Skelin.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina je istaknuo kako taj sajam ilustrira da je Hrvatska zdrava turistička destinacija.

"Ovim sajmom šalje se jasna poruka da je Hrvatska jedna od najsigurnijih i najzdravijih turističkih zemalja u Europi  i da je otvorena za goste," rekao je Glavina.

U Hrvatsku dolazi više od 260.000 gostiju

Dodao je kako, prema najnovijim podacima, postoje najave da će u narednih nekoliko dan u Hrvatsku doći više od 260.000 gostiju.

Imamo najavljenih više od 260.000 gostiju koji će doći u narednih nekoliko dana.

"Ipak ćemo imati turističku sezonu, ne onakvu kakvu smo očekivali prije epidemijske krize, ali uzimajući u obzir tu epidemiju, turistička sezona će biti jako dobra," ustvrdio je Glavina.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella je istaknuo kako ovaj sajam pokazuje da se turističke manifestacije mogu organizirati i u kriznim situacijama.

Dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić je naglasio je kako ta  manifestacija nije samo sajam, nego je i veliki poduzetnički pothvat jer u predstavljeni proizvodi domaćih proizvođača.

Voditelj projekta ove manifestacije Branimir Matijaca je istaknuo kako je to prvi sajam nautike i turizam u Europi nakon epidemije koronavirusa.

"U Hrvatskoj se 65 tvrtki i obrta bavi proizvodnjom plovila  s kojim smo ponosni i ne smijemo dozvoliti da ta grana proizvodnje nestane", poručio je Matijaca. (Hina/FaH)

Pisane vijesti