Otvorene prijave za Europsku nagradu za digitalne vještine 2016.

Slika /arhiva/EU-comm_LL.jpg

Europska komisija je 3. listopada objavila da je otvorena mogućnost prijava za Europsku nagradu za digitalne vještine 2016. s rokom prijava do 30. listopada. Nagrada nastoji stimulirati ljude u razvoju digitalnih vještina koje su prijeko potrebne za razvoj funkcionalnog europskog jedinstvenog digitalnog tržišta. Nagrada se dodjeljuje iznimnim projektima koji razvijaju digitalne kompetencije Europljana, kako na polju posla i obrazovanja, tako i općenito.

Europska komisija je 3. listopada objavila da je otvorena mogućnost prijava za Europsku nagradu za digitalne vještine 2016. s rokom prijava do 30. listopada. Nagrada nastoji stimulirati ljude u razvoju digitalnih vještina koje su prijeko potrebne za razvoj funkcionalnog europskog jedinstvenog digitalnog tržišta.

Nagrada se dodjeljuje iznimnim projektima koji razvijaju digitalne kompetencije Europljana, kako na polju posla i obrazovanja, tako i općenito. Europska komisija se nada kako će nagrada otkriti projekte koji su ostvarili značajan i mjerljiv napredak te koji su lako prilagodljivi i primjenjivi u drugim europskim regijama i gospodarskim sektorima. Prijava na ovu nagradu mogla bi biti zanimljiva dionicima iz turističkog sektora čija je digitalizacija već neko vrijeme u uzlaznoj putanji.

Pobjednici i finalisti bit će odabirani kroz četiri kategorije:

  • Digitalne vještine za sve – razvijanje digitalnih vještina koje omogućuju građanima da budu aktivni u digitalnom društvu
  • Digitalne vještine za radnu snagu – razvijanje digitalnih vještina za digitalnu ekonomiju, npr. usavršavanje i prekvalifikacija zaposlenih i nezaposlenih; aktivnosti vezani uz profesionalno savjetovanje i vodstvo
  • Više i bolje obučeni ICT stručnjaci u Europi – razvijanje digitalnih vještina visoke razine kod ICT stručnjaka u svim gospodarskim sektorima
  • Digitalne vještine u obrazovanju  - transformiranje učenja i podučavanja digitalnih vještina u perspektivi cjeloživotnog učenja, uključujući osposobljavanje nastavnika.

Sve projekte će ocjenjivati ocjenjivački sud, sastavljen od pet stručnjaka za digitalne vještine iz različitih područja i iz različitih država članica, a odabrat će ih Europska komisija. Pobjednici i finalisti bit će pozvani na konferenciju 1. prosinca 2016., na kojoj će predstaviti svoj projekt, a Europska komisija će sva izlaganja popratiti kroz medije, mrežne stranice i biltene.

Prijaviti se mogu svi pojedinci, organizacije, tvrtke, javne vlasti, škole, sveučilišta, nevladine organizacije i udruge, ispunjavanjem obrasca za prijavu do 30. listopada 2016.

Više na: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/apply-now-new-european-digital-skills-award-2016



Pisane vijesti