Otvorena izložba hrane i pića Histria

Slika /arhiva/Histria2016.JPG

Izložba hrane i pića Histria koja je u petak otvorena u pulskom Domu hrvatskih branitelja, okupila je 114 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Posjetiteljima će se do nedjelje predstaviti proizvođači raznih ekoloških proizvoda, bezglutenske i sirove hrane, a moći će se kušati i kvalitetna maslinova i bućina ulja, razne suhomesnate proizvode, sireve, čajeve te niz drugih delicija nastalih u malim obiteljskim gospodarstvima. Neki od novih proizvoda koji se predstavljaju su marmelada od maslina, pašteta od pršuta, čokolada s tartufima, uljem i proteinom konoplje, keksi od aronije, praline s maslačkom, namaz od kestena, te niz kozmetičkih proizvoda.

U sklopu sajma u subotu će se održati Forum obiteljskog smještaja Istarske županije na kojem će se govoriti o novinama vezanim uz pružanje usluga smještaja te općenito problematici s kojom se susreću iznajmljivači.

Histria je tijekom godina izrasla u prodajnu izložbu prehrambenih proizvoda prepoznatljive kvalitete i postala mjestom okupljanja proizvođača iz cijele Hrvatske, rekla je na otvaranju predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Smatra kako Histria ima velik potencijal postati regionalnim sajmom.

"Ovaj projekt ispunjava sve uvjete koje trebaju imati europski projekti budući da pruža potporu proizvođačima u kreiranju njihovih proizvoda, a uz to svi koji sudjeluju mogu se dodatno educirati te učiti kako postići konkurentnost i postati što prepoznatljiviji na tržištu", ustvrdila je Jaklin Majetić.

Po njezinim riječima, dobro je što su na izložbi posebno zastupljeni novi proizvodi odnosno oni koji nisu na tržištu dulje od godinu dana te oni koji nose oznake kvalitete.

(Hina)



Pisane vijesti