Otvorena 19. Međunarodna izložba vina - Vinistra

Slika /arhiva/11-vinistra_logo.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić prisustvovao je danas svečanom otvaranju 19. Međunarodne izložbe istarskih vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo – Vinistra, koja se do 13. svibnja održava u Poreču.

Riječ je jednoj od najuglednijih međunarodnih vinarskih manifestacija, koja godinama okuplja stručnjake i ljubitelje eno-gastro doživljaja, s ciljem promocije vinske kulture, afirmacije vina te edukacije potrošača.

Osim vina, na Vinistri se ocjenjuju maslinovo ulje i rakija, a tijekom trajanja izložbe više tisuća posjetitelja ima priliku kušati i istražiti eno-gastro svijet Istre. U sklopu događaja održat će se i treće međunarodno natjecanje vina pod nazivom "Svijet malvazija, a predviđen je i bogat popratni program, koji primjerice uključuje posebno pripremljen doručak od domaćih namirnica, obilazak znamenitosti Istarske županije te gala večeru.

Uz uobičajeni izložbeni prostor u sportskoj dvorani "Žatika", izložbu ove godine obilježavaju rezultati strategije "Brending Hrvatske kao vinske zemlje" koju će predstaviti međunarodni stručnjak Tony Hodges. Riječ je o prvome sveobuhvatnom dokumentu koji će državnim institucijama, vinarskim udrugama i vinarima biti središnja vodilja u pozicioniranju zemlje na vinskim tržištima diljem svijeta.



Pisane vijesti