Otvoren sajam suvenira Kvarner Expo 2013

Slika /arhiva/001-kexpo13_04.jpg

Pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković prisustvovao je danas službenom otvorenju desete jubilarne Kvarner Expo prodajne izložbe, koja se od 27. do 30. ožujka održava u Opatiji.

Izložba Kvarner Expo već se tradicionalno održava tjedan uoči Uskrsa, u periodu kada u Hrvatskoj boravi znatan broj stranih i domaćih turista, pa na taj način pridonosi ukupnoj turističkoj ponudi, odnosno produljenju turističke sezone. Organizatori sajma su Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Udruženje obrtnika Opatija i Ghia Staff, a Ministarstvo turizma je jedan od pokrovitelja.

Ovogodišnja manifestacija okupit će više od 250 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, a očekuje se veliki interes javnosti, posebice turista i turističkih djelatnika. Izložba je smještena na kupalištu Slatina, uz gradsku šetnjicu, pa je samim time i turistički vrlo atraktivna. Izložba je prilika za prezentaciju hrvatskih izvornih suvenira te razmjenu iskustva i stvaranje kontakta za daljnju suradnju, a kao trajan proizvod, i ove će godine biti izrađen Katalog izlagača i njihovih proizvoda.

I ove će godine na izložbi biti dodijeljene nagrade u tri kategorije – prehrambeni suvenir, uporabni predmet ili suvenir i umjetnički dekorativni suvenir. Jedan od prvonagrađenih suvenira ujedno će dobiti i Grand – prix,  odnosno postati pobjednik izložbe Kvarner Expo 2013, a Turistička zajednica Kvarnera posebno će nagraditi suvenir koji na originalan način predstavlja područje Kvarnera.  Dodjela priznanja predviđena je za petak, 29. ožujka 2013.godine, u 17 sati na info punktu izložbe.
 



Pisane vijesti