Otvoren sajam "Nautica 2009"

Slika /arhiva/090923-nautic-ri1w.jpg
U riječkoj luci, na Gatu Karoline Riječke i ulici Riva Boduli, danas je otvoren 25. međunarodni nautički sajam "Nautica 2009", ukupne površine oko 12.000 četvornih metara, te uz sudjelovanje oko 150 izlagača.



Ministarstvo turizma jedan je od pokrovitelja nad 25. Međunarodnim sajmom nautičkog turizma "Nautica 2009".

Prvenstveni zadatak "Nautice" je motiviranje, promidžba i pokretanje domaće nautičke proizvodnje i ponude, ističe organizator priredbe, tvrtka Riječki sajam. Najbolji izlagači i izlošci dobit će tradicionalnu nagradu Zlatno jedro.



Na sajmu su predstavljene sve vrste plovila: motorni brodovi, katamarani, gumenjaci, jedrilice, drvene brodice, jet-ski te brodski i izvanbrodski motori.

Sajam okuplja ponuđače opreme svega vezanog uz plovila i navigaciju, kao što su satelitska navigacija i brodska elektronika, jedra, boje i lakovi, poliesterske smole i kompozitni materijali, kormilarski uređaji, palubna oprema, hladnjaci i ostala ugradbena oprema.



Također je predstavljena inox oprema, oprema za marine, ribolovni pribor, rekviziti za plažu i razonodu, nautička odjeća i obuća te bogata ponuda stručne literature i kartografije, charter i osiguravateljskih usluga za plovila.



U sklopu sajma održat će se više stručnih skupova, okruglih stolova i prezentacija. (Hina)
 

Pisane vijesti