Otvoren prvi integralni hotel u Hrvatskoj - ZIG ZAG u Zagrebu

Slika /arhiva/Integralni hotel ZIGZAG1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je svečano uručio rješenje o kategorizaciji za prvi integralni hotel u Hrvatskoj. Prvi integralni hotel ZIG ZAG, tako je od danas i službeno otvoren, a nalazi se u Zagrebu u Petrinjskoj ulici. Integralni hotel nova je kategorija hotelskog smještaja koju je prije nekoliko mjeseci Ministarstvo turizma uvelo u kategorizaciju kako bi unaprijedili sustav obiteljskog smještaja, omogućili udruživanje i povećanje kvalitete te doprinijeli profesionalizaciji. „Obiteljski ili privatni smještaj čini polovicu ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Upravo zbog toga, a sukladno Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, nužno je omogućiti povezivanje, povećanje kvalitete i profesionalizaciju te standardizaciju obiteljskog smještaja. Prije deset dana prvi difuzni hotel otvoren je u Polači kod Zadra, a sada otvaramo integralni hotel u Zagrebu. Zahtjeva još ima i to iz svih krajeva Hrvatske, što je dokaz da je privatni sektor itekako zainteresiran. Nova vrsta integralni hotel omogućit će osim stvaranja dodatne ponude i sadržaja i nova zapošljavanja u turizmu“, naglasio je ministar Darko Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je svečano uručio rješenje o kategorizaciji za prvi integralni hotel u Hrvatskoj. Prvi integralni hotel ZIG ZAG, tako je od danas i službeno otvoren, a nalazi se u Zagrebu u Petrinjskoj ulici. Integralni hotel nova je kategorija hotelskog smještaja koju je prije nekoliko mjeseci Ministarstvo turizma uvelo u kategorizaciju kako bi unaprijedili sustav obiteljskog smještaja, omogućili udruživanje i povećanje kvalitete te doprinijeli profesionalizaciji.

„Obiteljski ili privatni smještaj čini polovicu ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Upravo zbog toga, a sukladno Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, nužno je omogućiti povezivanje, povećanje kvalitete i profesionalizaciju te standardizaciju obiteljskog smještaja. Prije deset dana prvi difuzni hotel otvoren je u Polači kod Zadra, a sada otvaramo integralni hotel u Zagrebu. Zahtjeva još ima i to iz svih krajeva Hrvatske, što je dokaz da je privatni sektor itekako zainteresiran. Nova vrsta integralni hotel omogućit će osim stvaranja dodatne ponude i sadržaja i nova zapošljavanja u turizmu“, naglasio je ministar Darko Lorencin.

Prvi integralni hotel ZIG ZAG sastoji se od 14 objekata za smještaj sa ukupno 37 kreveta.

Udruživanje privatnog smještaja jedno je od ključnih aktivnosti nacionalnog programa, a provodi se s ciljem stvaranja novih i inovativnih turističkih proizvoda na razini destinacije, razvoja i unaprjeđenja kvalitete smještajne ponude, zajedničkog nastupa na tržištu i tržišne prepoznatljivosti, profesionalnizacije privatnog smještaja, povećanju popunjenosti u pred i posezoni te poticanja mikroekonomije. 

Integralni hotel može se sastojati od tri i više građevina u jednom naselju, koji su prethodno kategorizirani ili razvrstani, a moraju imati zajednički prijemni hol s recepcijom, zajedničku prostoriju za boravak te druge ugostiteljsko turističke sadržaje. Smještajne jedinice mogu biti sobe, apartmani, studio apartmani te kuće za odmor.



Pisane vijesti