Otvoren prvi Adriatic Boat Show

Slika /arhiva/ncpnajava.jpg

www.adriaticboatshow.comPrvi međunarodni nautički sajam u Šibeniku, Adriatic Boat Show, svečano je otvoren danas u marini Mandalina u sklopu šibenskog Nautičkog centra Prgin, a jedan od pokrovitelja sajma je Ministarstvo turizma. 

Sajam će trajati do nedjelje, 19. listopada, a uz 150 izlagača s plovilima, novim i rabljenim brodovima, na Adriatic boat showu u Šibeniku predstavili su se i brojni proizvođači opreme za nautiku.

Sajam je otvorio ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, koji je kazao da za razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj ima još jako puno prostora.

Goran Prgin, direktor NCP-a, poduzeća koje je glavni organizator sajma, podsjetio je na prve dane kada je preuzeo prostor bivšeg Remontnog brodogradilišta u Šibeniku koji je bio veliko smetlište s nekoliko olupina i brojnim kanalizacijskim ispustima.

"Sada je riječ o marini s 350 vezova i suhim dokom, koja će se razviti u prvu marinu za mega jahte na Jadranu kada bude završen projekt Hotel Šibenik u bivšoj vojarni Kuline na poluotoku Mandalini ", rekao je Prgin.

U sklopu nautičkog sajma u Šibeniku predviđen je bogat prateći, stručni i zabavni program. 

Cilj je sajma promoviranje hrvatske male brodogradnje, te rabljenih plovila, a osim brodograditelja i zastupnika plovila, okuplja zastupnike i proizvođače motora i brodske opreme, sportske odjeće i obuće, opreme za ronjenje, podvodni lov i ribolov, osiguranja i leasing kuće te tvrtke za inženjering i konzalting.

Tijekom trajanja sajma održavat će se i stručne radionice i seminari, predavanja i konferencije o termama brodogradnje, marina, ribarstva i ronjenja te natjecanja i prezentacije najmodernijih trendova u nautici i vodenim sportovima. 

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Hrvatske gospodarske komore.



Pisane vijesti