Otvoren jedanaesti međunarodni omišaljski kup u lovu na veliku ribu BIG OM

Slika /arhiva/BIG_OM_016.JPG

Sinoć je u Omišlju svečano otvoren jedanaesti po redu međunarodni kup u lovu na veliku ribu BIG OM 2016. Međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u big game ribolovu održavat će se do subote, 27. kolovoza u akvatoriju Kvarnerskog zaljeva.

BIG OM turistički je brand sjevernog Jadrana koji je upravo zahvaljujući ovom natjecanju postao nezaobilazna ribolovna destinacija na karti svijeta. Njegova važnost prepoznata je od strane mnogih institucija, a ove godine održava se i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, TZ Kvarnera i TZO-a Omišalj.

Mnogobrojnim posjetiteljima dobrodošlicu je poželio predsjednik Kluba za sportski ribolov na moru Big OM, Tomo Sparožić prisjetivši se pritom ribolovnih zgoda i nezgoda koje su pratile natjecatelje tijekom proteklih godina. Uz zahvalu sudionicima, sponzorima, medijima i svima koji su pratili i pomagali razvoju Big Oma, istaknuo je kako je prepoznatljiv po sportskom duhu.

„Ovo je značajno događanje koje je odavno preraslo lokalnu priču i doprinosi razvoju gospodarstva, turizma i ribolova šire regije, ali u prvom redu okuplja sportaše i ribare, a sve drugo stavili smo u drugi plan“, rekao je Sparožić te uz poznati ribarski pozdrav rogi ribaru poželio sreću natjecateljima.

Na ovogodišnjem Big Omu svojega kapitalca koji će im osigurati plasman na svjetsko prvenstvo u big game ribolovu u Kostariki pokušat će uloviti najhrabrijih 16 posada iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke, Italije i Nizozemske koje su usprkos jakoj buri pristigle u omišaljski zaljev.

BIG OM se nalazi u sustavu svjetske organizacije Offshore world championship što znači da pobjedniku osigurava nastup na svjetskom natjecanju u big game ribolovu. 

Sljedeća tri dana vaganje dnevnog ulova predviđeno je u 19.30 sati na Rivi Ivana Pavla II. nakon čega slijedi zabava uz gastronomsku ponudu i glazbu.

Istaknimo kako ovogodišnji BIG OM odiše humanitarnom notom pa će svi posjetitelji imati priliku donirati novac za obnovu simbola hrvatske slobode - vukovarskog vodotornja.



Pisane vijesti