Otvoren javni poziv za projkekte turističko-ugostiteljskih škola "Promocija zanimanja"

Slika /arhiva/mint.jpg


S ciljem podizanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova, a time i jačanja ukupne turističke konkurentnosti Hrvatske, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sufinanciranje troškova izrade projekata srednjim turističko-ugostiteljskim školama, pod nazivom „Promocija zanimanja 2013". Sredstva su namijenjena za srednje turističko-ugostiteljske škole, odnosno za projekte koje će voditelji projekata (profesori) izrađivati zajedno s učenicima (pri čemu tim mora biti sastavljen od najmanje pet članova – učenika), s jednom od ovih tema: novi turistički proizvod/i za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi; jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u suradnji s privatnim sektorom; novi oblici promocije; unaprjeđenje procesa upravljanja destinacijom. Javni poziv otvoren je do 13. svibnja 2013. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma

S ciljem podizanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova, a time i jačanja ukupne turističke konkurentnosti Hrvatske, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sufinanciranje troškova izrade projekata srednjim turističko-ugostiteljskim školama, pod nazivom „Promocija zanimanja 2013.“.

Sredstva su namijenjena za srednje turističko-ugostiteljske škole, odnosno za projekte koje će voditelji projekata (profesori) izrađivati zajedno s učenicima (pri čemu tim mora biti sastavljen od najmanje pet članova – učenika), s jednom od ovih tema: novi turistički proizvod/i za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi; jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u suradnji s privatnim sektorom; novi oblici promocije; unaprjeđenje procesa upravljanja destinacijom.

Ukupna planirana vrijednost javnog poziva je 200 tisuća kuna, a iznos zatraženih sredstava može najviše biti 15 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedan prijavitelj (škola), odnosno 25 tisuća kuna ukoliko ih se prijavljuju dva ili više (partneri).

Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, a prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će, između ostalog, i projekti koji uključuju suradnju s institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora, zatim projekti koji su usklađeni s 11 tematskih ciljeva za korištenje EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020. te oni koji se prijavljuju kroz partnerstvo (dvije ili više škola zajedno).

Javni poziv otvoren je do 13. svibnja 2013. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma



Pisane vijesti