Otvoren 23. međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/181012-SajamLov-107.jpg

Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“ otvoren je u petak u varaždinskoj Areni na kojem se do nedjelje predstavlja stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke i Slovačke. Organizator je tvrtka  DMK Vall 042, a pokrovitelji su Grad Varaždin i Varaždinska županija. Izlagači predstavljaju opremu za lov, ribolov i boravak u prirodi, a sudjeluju i turistički radnici te vlasnici OPG-ova. Na sajmu se može razgledati izložba "Divljač hrvatskih krajeva", izložba Zoološkog vrta grada Zagreba te ona prepariranih slatkovodnih riba te više od 150 vrsta gljiva.

Na svečanom otvorenju, u ime organizatora, prisutne je pozdravila Maja Šimenc iz tvrtke DMK Vall 042 te istaknula da je riječ o najvećoj manifestaciji vezanoj uz lov i ribolov u Hrvatskoj.

Župan Varaždinske županije, Radimir Čačić, naveo je kako 23. izdanje sajma govori da se radi o vrlo ozbiljnoj manifestaciji i izrazio zadovoljstvo što je Sajam dosegao dimenziju koja može iskoristiti odličan prostor Gradske sportske dvorane.

Velika je povlastica otvoriti ovaj Sajam koji se u prostoru Gradske sportske dvorane održava 10. put, što je također svojevrsna obljetnica. Varaždin je oduvijek poznat kao sajmeni grad, a sajmenu ponudu uvelike obogaćuje ovaj sajam, istaknuo je gradonačelnik Grada Varaždina, Ivan Čehok, dodavši kako i kontinentalna Hrvatska ima svojih turističkih aduta vezano uz prirodu, a ne samo Jadran na koji se hrvatski turizam primarno orijentira.

U ime suorganizatora prisutne su pozdravili tajnik Sportsko ribolovnog saveza Varaždinske županije, Marijan Kolednjak i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Đuro Dečak.

Ostale vijesti