Otvoren 12. Biograd boat show

Slika /arhiva/101021-bbs12.jpg

Ovogodišnji 12. Biograd Boat show, koji je danas otvoren u marini Kornati, okupio je oko 180 izlagača sa više od 225 plovila. Sajam organizira biogradska hotelska kuća "Ilirija", a traje do nedjelje, 24. listopada.

Biograd je središte hrvatskog nautičkog turizma. U sveukupnom prometu u nautičkom turizmu naše zemlje sudjeluje s 8 posto, što u brojkama znači 55 tisuća nautičara godišnje s više od 1500 plovila", istaknuo je na otvorenju direktor "Ilirije" Goran Ražnjević. Napominje kako takav uspjeh ne čudi, jer su Pašmanski kanal i Biogradska rivijera "zlatna vrata kornatskog arhipelaga", a Kornate posjeti svaki treći nautičar.

Osim premijerno predstavljene 12 metara duge "Adriane 36", nove jahte u ponudi zadarske tvornice "SAS Vektor", posjetitelji i ljubitelji plovila mogu uživati u predstavljanju nekoliko luksuznih jahti.

Za vrijeme trajanja sajma Biograd Boat Show, uz bogat zabavni program, bit će organiziran i prvi po redu festival tradicije na kojem biti predstavljeni drveni brodovi, tradicionalni obrti i izvorne gastro delicije iz cijele Hrvatske. (Hina)


Pisane vijesti