Otvoren 11. sajam lova, ribolova i turizma "Salori 2014"

Slika /arhiva/salori_14.JPG

Na Pampasu u Osijeku otvoren je danas 11. sajam lova, ribolova i turizma "Salori 2014" na kojem do 13. travnja svoje proizvode i usluge nudi više od 120 sudionika iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Riječ je o jednom od sajmova te vrste koji postaje najprestižniji u Hrvatskoj, rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, dodajući kako su upravo bogatstvo prirode, šuma, rijeka, divljači i ribljeg fonda velika šansa za razvoj vrhunskog turizma, strateške odrednice te županije. Da je riječ o velikim mogućnostima, govori i Svjetsko prvenstvo u ribolovu koje je 2006. godine održano u Osijeku, na Staroj Dravi kod Bilja, podsjetio je župan Šišljagić.

Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić istaknuo je da je sajam dobra prilika za upoznavanje s novim i trendovima i mogućnostima u određenim djelatnostima, a predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza Đuro Dečak rekao je da je taj sajam postao poznat i van zemlje. O njegovoj važnosti za županiju govori i to što je od 50.000 organiziranih lovaca u Hrvatskoj oko 20.000 iz Slavonije, rekao je Dečak, dodajući kako u Hrvatskoj ima oko 100.000 organiziranih lovaca i športskih ribiča. Zadovoljstvo sajmom izrazio je i predsjednik Hrvatskoga športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever. Otvorio ga je pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj.

Uz ponudu lovne, ribolovne i turističke opreme, ocjenjivanja trofeja divljači, Festivala hrvatskih rogista, sajam će pratiti i bogata gastronomska ponuda. U nedjelju će se održati državno natjecanje u kuhanju fiša športskih ribiča, rekla je Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma d.d.

Pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma, a suorganizatori grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Hrvatski lovački savez, Hrvatski športski ribolovni savez i županijske udruge lova i ribolova. (Hina)



Pisane vijesti