Osnovana sekcija turističkih seoskih obiteljskih gospodarstava HGK

Slika /arhiva/hgk-logo-ww.jpg

U Osijeku je danas osnovana sekcija turističkih seoskih obiteljskih gospodarstava, koja djeluje u sklopu Zajednice ruralnog turizma Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Za voditeljicu sekcije izabrana je Davorka Šajina, vlasnica obiteljskog gospodarstva iz mjesta Lindarski Katun kod Pazina, koja je istaknula potrebu zajedničkog nastupa prema nadležnim ministarstvima i europskim fondovima.

Direktorica Sektora za turizam HGK Ondina Šegvić kazala je kako su turistička seoska obiteljska gospodarstva poseban oblik turizma u ruralnom prostoru koji kvalitetom usluge i ponude predstavlja posebnu dodanu vrijednost hrvatskome turizmu. Ocijenila kako su ova gospodarstva temelj razvoja ruralnoga turizma, a onivanje sekcije pri HGK treba pomoći povezivanju svih koji žele razvijati ovaj oblik turističke djelatnosti. Šegvić je dodala kako se u sklopu zajednice ruralnog turizma HGK, koja trenutačno okuplja 45 članica iz 13 županija, planira osnovati i sekcije agro turizma te eko-etno turizma. Izvijestila je kako je u tijeku ažuriranje registra seoskih turističkih obiteljskih gospodarstava te kako vjeruje da će, nakon toga postupka, u Hrvatskoj biti oko 200 takvih gospodarstava. (Hina)



Pisane vijesti