Osnovana Hrvatska udruga poslodavaca u hotelijerstvu

Slika 18.12.2009

Skupština Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH) na današnjoj je sjednici donijela odluku o utemeljenju Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu (HUPUH), a istom odlukom članice HUH-a postaju utemeljitelji i članice novoosnovane udruge.

Suprotno informacijama koje su se pojavile u javnosti ovaj čin ne predstavlja jednostranu odluku o gašenju HUH-a već naprotiv tranziciju udruge u višu razinu u skladu sa propisima RH, priopćeno je iz te udruge.

Dodaju da će po upisu nove udruge pokrenuti postupak gašenja HUH-a pri čemu sva prava i obveze kao pravnog slijednika HUH-a prelaze na novoosnovanu udrugu.

Na osnivačkoj skupštini Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu za njenog predsjednika izabran je Kristian Šustar, dok je dosadašnji predsjednik HUH-a Anđelko Leko izabran za njenog počasnog predsjednika.

HUH je u svom dosadašnjem radu uz podupiranje struke nastojao utjecati na poboljšanje uvjeta u kojima posluje hotelijerski sektor, međutim često puta bez dovoljno učinka, što je izazvalo opravdano nezadovoljstvo članica.

S obzirom na činjenicu da je turizam kao industrija upravljački fragmentiran i interesno razjedinjen HUH je na nacionalnoj razini pokrenuo inicijativu za interesno udruživanje turističkog gospodarstva.
Cilj udruživanja je, ističe se, ujediniti poslodavce svih segmenata turizma i konkretizirati zahtjeve kako bi se zauzela uloga partnera javnom sektoru i socijalnim partnerima u kreiranju općeg pravnog i gospodarskog okvira koji utječe na budućnost, rast i razvoj turističkog sektora. (Hina)


Pisane vijesti