Osam posto više dolazaka i turističkih noćenja

Slika /arhiva/pula_znak0.JPG

Pulu je prošle godine posjetilo 280.958 turista koji su ostvarili 1,5 milijuna noćenja, što je po osam posto više dolazaka i noćenja nego u 2013. godini, istaknula je danas direktorica Turistističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj na sjednici skupštine pulske Turističke zajednice.

"Ukoliko se ovaj trend nastavi i u ovoj godini, onda ćemo svakako imati razloga za zadovoljstvo", kazala je Cinkopan Korotaj. Dodala je kako su u 2014. godini od inozemnih gostiju najbrojniji bili Britanci koji su ostvarili povećanje dolazaka za 13 posto ponajviše zbog održavanja festivala elektronske glazbe Outlook i Dimension. Od ostalih turista izdvojila je talijanske goste koji su zadnjih godina uglavnom ostvarivali pad, a prošle su godine realizirali povećanje noćenja za 11 posto.

Cinkopan Korotaj napomenula je kako je prošle godine kroz festival "Visualia" dovršen projekt Svjetlećih divova koji je odjeknuo u Hrvatskoj i svijetu, a zahvaljujući kojem je grad ostvario veliku promociju. Osim većih manifestacija pulska Turistička zajednica prošle je godine sufinancirala organizaciju više od 150 manifestacija kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera.

(Hina)



Pisane vijesti