Optimistična očekivanja dubrovačkog Radisson Blu Resorta

Slika /arhiva/100224-radisson1.jpg

Turistički luksuzni kompleks Radisson Blu Resort & Spa Dubrovnik Sun Gardens u Vrtovima sunca u Orašcu, u blizini Dubrovnika, nakon zimske stanke s radom počinje 1. ožujka ove godine od koje očekuje dobre rezultate i popunjenost kapaciteta, doznaje se iz tog Resorta.

Resort kategoriziran s pet zvijezdica otvoren je u 'špici' prošlogodišnje sezone, koja je, kako ocjenjuju iz Resorta, bila uspješna. Prva su dva ljetna mjeseca lanjskog rada (srpanj-rujan) imali 95 postotnu popunjenost, dok je prosječna popunjenost bila 65 do 70 posto. Ukupni smještajni kapacitet Resorta čini 201 hotelska soba i 207 (luksuznih) apartmana.

Najviše su gostiju imali iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Rusije, Italije, Ukrajine, SAD-a, Njemačke, Austrije i Skandinavije, kojima se nadaju i ove godine temeljem najava i rezervacija s tih tržišta.

S obzirom da su luksuzni resort i žele kvalitetne goste, za ovu su godinu podigli cijene u odnosu na prošlu godinu te počinju, kako kažu, s prosječnih oko 200 eura po sobi.

Novost je i da će apartmane preko ljeta iznajmljivati na sedmodnevnoj bazi, za što bilježe veliko zanimanje.

Od 1. ožujka kada počinju s radom, pa do i iza Uskrsa, ali i za skoro cijelu godinu već sada imaju najavljeno puno turističkih stranih grupa, kao i kongresnih grupa od 120 do 400 ljudi iz različitih branši.

Ističu i da u suradnji s dubrovačkim poduzetnicima te ostalim hotelijerima planiraju osnivanje kongresnog ureda u Dubrovniku, preko kojeg bi promovirali kongresni turizam ne samo u tom gradu nego i u regiji. (Hina)


Pisane vijesti