Opatiji srebrna, a Skradinskom Buku brončana nagrada 'Zlatni cvijet Europe 2006'

Slika /arhiva/ententeflorale.jpg

Grad Opatija osvojio je srebrnu, a Etno-selo Skradinski Buk brončanu nagradu na sinoćnjoj završnoj svečanosti dodjele prestižne međunarodne nagrade "Entente Florale - Zlatni cvijet Europe 2006", koju je u njemačkom Bad Saeckingenu dodijelila Europska asocijacija za cvijeće i okoliš (AEFP), pod pokroviteljstvom EU-a.

Opatija je srebrnu nagradu osvojila u kategoriji gradova, a Etno-selo Skradinski Buk (Nacionalni park Krka) u kategoriji mjesta, priopćio je predsjednik Uprave AEFP-a za Hrvatsku Vojko Pleština kojemu je, kao voditelju hrvatskog izaslanstva, pripala čast da dodijeli posebnu nagradu "dr. Lucija Čikeš" koja je ove godine pripala irskom mjestu Aughrim.

Izvanredne rezultate hrvatski kandidati Opatija i Skradinski Buk osvojili su u konkurenciji više od 5.800 prijavljenih kandidata iz 12 europskih zemalja.

Srebrnu nagradu je u ime Opatije primio njezin gradonačelnik Amir Muzur, a u ime Etno-sela Skradinski Buk brončanu je nagradu primio Drago Margus.

Na završnoj svečanosti dodjele nagrade, koja je održana u nacionalnom teatru "Gloria Theatre" u njemačkom Bad Saeckingenu, nazočilo je više od 800 uzvanika i gostiju, predstavnika nominiranih gradova i mjesta.

Svečanosti su nazočili i visoki dužnosnici grada domaćina na čelu s gradonačelnikom Martinom Weissbrodom te predstavnici njemačkih ministarstava kulture, turizma i poljoprivrede, stoji u priopćenju. (Hina)

 



Pisane vijesti