Opatija: sajam bazena, sauna i outdoor namještaja Relax Adria, od 15. do 17. ožujka

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180307_Relax_Adria.jpg
U Opatiji se od 15. do 17. ožujka održava jedini specijalizirani sajam u Hrvatskoj, čiji je izložbeni program usmjeren na opremanje hotela i kuća za odmor pred turističku sezonu. Relax Adria se održava u sportskoj dvorani Marino Cvetković, a osim samom turističkom sektoru, namijenjen je i arhitektima i projektantima. Ove godine nastupa više od 60 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Češke, koji će predstaviti svoje najbolje proizvode. Prema najavama, hrvatski turizam očekuje još jedna odlična sezona, u kojoj bi imperativ trebala biti kvaliteta turističke ponude. Upravo s ciljem da se turističkim djelatnicima na jednom mjestu predstave svi dobavljači čija ponuda obuhvaća proizvode i usluge za podizanje kvalitete te opremanje hotela i kuća za odmor pred turističku sezonu, sajam Relax Adria i ove godine okuplja vodeće tvrtke. Uz izlagački dio, sajam Relax Adria ima i zanimljiv popratni program predavanja koja su osim vlasnicima hotela i kuća za odmor, namijenjena arhitektima i projektantima.

Sajam Relax Adria pokazat će sve novosti vezane za gradnju bazena, od novih modela tehnologija gradnje do održavanja bazenske vode, kao i samog bazena nakon razdoblja upotrebe. Upravo su se bazeni u posljednjih nekoliko godina pokazali kao jedan od najboljih sadržaja kada je riječ o produljenju turističke sezone i popunjavanju kapaciteta, pa je ovo prilika za sve one koji razmišljaju o ovoj investiciji da na licu mjesta saznaju sve što ih zanima, i to od priznatih hrvatskih i inozemnih stručnjaka.

Osim na bazene, naglasak je u izlagačkom programu stavljen i na dodatne usluge - od projektiranja i gradnje manjeg ili većeg wellnessa ili investicija u fitness opremu. Tako će se osim primjerice Klafs sauni, na sajmu Relax Adria prezentirati i popularne barrel saune koje su posebno atraktivne za ponudu obiteljskog smještaja, kao i “tailor made” sprave za fitness, te najbolji brendovi hidromasažnih bazena - Jacuzzi, Sundance, Swim Spa, Pool Lounge i ostali.

„Danas turistički objekti jednaku pažnju moraju posvetiti svim detaljima, pa je velik dio sajma okrenut finalnom, vanjskom uređenju. Predstavljamo širok raspon namještaja za terase, ležaljke, suncobrane, kao i linije podnih obloga, opločnika te usluge i alate za održavanje“, pojasnio je direktor sajma Adriano Požarić, dodajući kako izlagački prostor obuhvaća i namještaj za interijere, te program tendi i zaštite od sunca, a sve to kroz boutique koncept manjeg sajma, gdje se na jednom mjestu mogu vidjeti pomno odabrani brendovi.

Četvrtak, 15. ožujka dan je posvećen uređenju, projektiranju bazena i spa sadržaja. Osim o novim tehnologijama gradnje bazena kao što su primjerice metalne konstrukcije, biti će riječi i o najčešćim greškama pri projektiranju wellnessa. Društvo arhitekata Rijeka predstaviti će aktualne načine gradnje bazena u turističkim objektima - od minimalne dužine sunčališta, pozicije, podloge, pozicioniranja vanjskih objekata te detalja kao što su udaljenost bazena od glavnog objekta ili pak trendova plivačkih bazena u kućama za odmor.
 
Program se nastavlja u petak, 16. ožujka, kada se održava Forum obiteljskog smještaja Kvarnera u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Rijeka. Tu će domaćini u obiteljskom smještaju imati priliku poslušati niz predavanja vezanih za unapređenje poslovanja, te razmijeniti znanja i iskustva.

Sajam Relax Adria projekt je časopisa Turizam info, pokrenut nakon uspješnog sajma HoReCa Adria koji se održava svake godine u studenome, no Relax Adria daje naglasak na finalno opremanje vanjskih prostora i pripremu turističkih objekata pred sezonu. Sajam posjećuje više od tri tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i Slovenije, a osim turističkom sektoru te arhitektima i projektantima, namijenjen je i svima ostalima koji investiraju u segment gradnje bazena, uređenja okoliša i terasa. Organizira se uz pokroviteljstvo i podršku Grada Opatije, Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice Opatije.

Najave