Okrugli stol povodom predstavljanja rezultata EU projekta CORE-VET

Slika /arhiva/core_vet-eu.JPG

U Institutu za turizam, 21. listopada, održan je okrugli stol povodom predstavljanja rezultata projekta Mogućnosti strukovnog usavršavanja za nekvalificirane i polukvalificirane radnike u turizmu (CORE-VET).

Program je financiran iz EU programa za cjeloživotno učenje, potprograma Leonardo da Vinci za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, a proveden je pod vodstvom Instituta za turizam i suradnji osam partnera iz pet zemalja (www.corevet.eu). Osim Instituta za turizam, partner na projektu iz Hrvatske je i Hotelijersko-turistička škola iz Zagreba.

Cilj projekta bio je osmisliti i razviti inovativni obrazovni materijal koji nezaposlenima te dijelu zaposlenih bez potrebnih kvalifikacija, putem platforme za e-učenje, pruža mogućnost unapređenja vještina i kompetencija za obavljanje poslova u recepcijskom poslovanju, domaćinstvu te restoranu i baru.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici nekih od najvažnijih dionika u strukovnom obrazovanju u turizmu u Hrvatskoj: Ministarstvo turizma RH, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Ekonomski fakultet iz Zagreba te Agencija za mobilnost i programe EU.

Pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić izvijestio o aktivnostima i inicijativama Ministarstva turizma na području obrazovanja u turizmu te mogućnostima koje nude europski fondovi. Svi sudionici na okruglom stolu pozitivno su se izrazili o projektu CORE-VET, o mogućnostima njegove primjene i iskoristivosti u Hrvatskoj. Ocijenjeno je da projekt pruža velike mogućnosti u unapređenju cjeloživotnog obrazovanja ciljnih skupina, prije svega zato jer primijenjene suvremene metode učenja (e-učenje) prilagođene potrebama korisnika omogućuju pristup velikom broju mikro i malih poduzetnika kakvi i prevladavaju u hrvatskom turizmu.



Pisane vijesti