Ogulinski festival bajki od 8. do 10. lipnja

Slika /arhiva/ogfb-logol.jpg

U Ogulinu se od petka 8. do nedjelje 10. lipnja održava sedmi po redu 'Ogulinski festival bajke', a svečanost otvorenja je će u petak u 10 sati, na sceni Regoč u Frankopanskom kaštelu.

Prema zamisli umjetničkog direktora Maria Kovača, petak je - Dan Ivane Brlić-Mažuranić, subota - Dan životinjskog carstva, a nedjelja je proglašena - Danom dječjih pustolovina, priopćeno je iz Turističke zajednice grada Ogulina.

Trodnevni kulturni program od 8. do 10. lipnja sadrži neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju, pripovijedanje, koncerte i edukativno-prezentacijske radionice, a ljubitelji rekreacije moći će se uključiti u 'ciklobajku' i zajedno s domaćim klubovima „Babaroge“ i „Vještice“ doživjeti čari ogulinskog krajolika.

Eko-turistički vlak Karlek prometovat će u subotu, 9. lipnja, na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb, a gosti će moći dobiti i 'putovnicu zavičaja bajke' za raznovsne pogodnosti u ugostiteljskoj ponudi.

Iz programa s ukupno 68 različitih sadržaja organizatori za najavu izdvajaju karlovački 'Teatar sjena', 'Buditelje', 'Artistiku', kazalište 'Produkcija Z' iz Splita, kazalište 'BEMBO & Zagrebačko kazalište lutaka', 'Kristalnu kocku vedrine' iz Siska, kazalište 'Tvornica lutaka' iz Zagreba, kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život', kazališta 'Svarog', 'Merlin', 'Mala scena', dječje kazalište 'Teatar OZ', dječje kazalište 'Ivana Brlić-Mažuranić' iz Slavonskog Broda, pripovjedno kazalište Jadranke Bargh, udrugu 'Pusti priču' iz Pule, dramski program Hrvatskog radija, kazališnu skupina 'Jaglac/DND' Ogulin, Udrugu Radost Ogulin, kazališnu udrugu 'Đula', Udrugu Ruta s Cresa, Udrugu Šuška iz Osijeka i Atelje Janja Gora.

Festival se održava u organizaciji Udruge Ogulinski festival bajke i ogulinske Turističke zajednice vezano za činjenicu da je u Ogulinu 1874. godine rođena Ivana Brlić-Mažuranić, autorica zbirke pripovijedaka „Priče iz davnine“ i „Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića“, prvog dječjeg romana hrvatske književnosti. (Hina)



Najave