Ogrestin film dobio turističkog Oscara

Slika /arhiva/logo_hrgif

Film redatelja Zrinka Ogreste "Hrvatska-Mediteran kakav je nekad bio", nastao u produkciji Hrvatske turističke zajednice, proglašen je najboljim i dobitnik je prve nagrade "The Golden City Gate" u kategoriji filmova koji promoviraju zemlje i regije na središnjem svjetskom filmskom festivalu turističkih filmova u Berlinu.

Riječ je o središnjem svjetskom filmskom festivalu turističkih filmova, THE GOLDEN CITY-GATE (Daas Goldene Stadttor), koji se tradicionalno održava u sklopu najvećeg svjetskog turističkog sajma ITB Berlin, održanog od 8. do 12. ožujka.

U nadmetanju za turističkog Oscara sudjelovalo je više od tri stotine filmova iz cijeloga svijeta od kojih je selekcijski odbor izabrao osamdeset filmova iz 27 zemalja koji su prikazani tijekom festivala, priopćeno je u petak iz produkcijske kuće Four Film.

Međunarodni žiri sastavljen od čak 26 članova, filmskih, medijskih i turističkih stručnjaka iz cijeloga svijeta, na čelu s Wolfgangom Huschertom, predsjednikom njemačke udruge filmskih producenata, jednoglasnom je odlukom za najbolji film u kategoriji zemalja i regija proglasio upravo film koji je producirala Hrvatska turistička zajednica.

Žiri je radio po vrlo strogim kriterijima, ocjenjujući svaki film ocjenama između 1 i 10 u pet točaka: vizualni dojam, zvukovno oblikovanje, emocionalni dojam, informativnost te koncepcija i kreativnost, stoji u priopćenju.

"Hrvatska-Mediteran kakav je nekad bio" petnaestominutni je igrano-dokumentaristički film koji kroz šarmantnu zgodu mlade turistkinje u jednoj inozemnoj zračnoj luci, priča priču o ljepotama Hrvatske. Glavnu ulogu u filmu tumači mlada glumica Barbara Prpić.

Producent filma je Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice. Film je proizvela produkcijska kuća "4 FILM" iz Zagreba na čelu s izvršnom producenticom Anitom Jukom, navodi se u priopćenju. (Hina)
 



Pisane vijesti