Održano zasjedanje zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između vlada Republike Hrvatske i Republike Indije

Slika /arhiva/081117_indija.jpg

U New Delhiju je 8. studenoga ove godine održano zasjedanje zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije. U delegaciji predvođenoj glavnom savjetnicom ministrice, Darijom Jurica Vuković iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, resor turizma predstavljala je pomoćnica ministra Olivera Shejbal.

Pomoćnica Shejbal naglasila je da tržište Indije ima još dosta potencijala za suradnju, naime samo ove je godine broj dolazaka u razdoblju siječanj - listopad zabilježio porast od 68 posto, dok je broj noćenja porastao za 62 posto.

Također, pomoćnica ministra turizma naglasila je mogućnosti razvijanja suradnje i za razmjenom iskustava u različitim oblicima turizma, a posebice kulturnom, business, zdravstvenom i filmskom turizmu, što je voditeljica indijske delegacije, Anita Praven prihvatila i još jednom iskazala veliki interes indijske strane za jačanje bilateralne suradnje.

U tom smislu, pomoćnica Shejbal uručila je indijskoj strani hrvatski prijedlog Memoranduma o turističkoj suradnji koji će biti podloga budućim aktivnostima i suradnji.

Pisane vijesti