Održani „Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije“

Slika /arhiva/6-w-dani_osb1.jpg

Manifestacija „Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije“ održana je proteklog vikenda u osječkoj Tvrđi, s ciljem razvoja turističkih destinacija i sadržaja vinskih cesta, čime se obogaćuje turistička ponuda kontinentalne Hrvatske. Svoje proizvode predstavili su brojni vinari, voćari i vinogradari, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te brojne baranjske udruge i obrtnici.

Vina iz četiri cijenjena vinogorja – baranjskog, erdutskog, đakovačkog i feričanačkog – važni su aduti turizma, uz bogatu gastronomsku ponudu Slavonije i Baranje te ostale prirodne, kulturne, tradicijske, sportske i druge sadržaje koji svake godine privlače brojne goste.

„Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije“ započeli su 11. travnja u Osijeku, sajmom lova, ribolova i turizma  - Salori, nastavljeni u Belom Manastiru, 12. travnja,  predstavljanjem turističke ponude i dodjelom nagrada baranjskim vinarima, te 21. travnja u Našicama, gdje je, uz dodjelu medalja vinarima, održan i festival hobija te izložba oldtimera i najzad u Đakovu, 26. travnja, uskrsnim gastro festivalom.

Poslije Osijeka, gdje su također nagrađeni najbolji vinari, a posjetitelji su mogli kušati i tradicionalno spravljeni čobanac i fiš-paprikaš, „Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije“ završavaju sajmom cvijeća u Dalju, gdje će biti dodijeljene nagrade najboljim vinarima s ovog područja.



Pisane vijesti