Održani 18. Podravski motivi

Slika /arhiva/12-podravski-m-01.jpg

Podravski motivi, manifestacija naivnog slikarstva, gastronomije i starih zanata, održani su od 29. lipnja do 1. srpnja,  po 18. put. Na središnjem gradskom trgu u Koprivnici na izložbenim štandovima predstavilo se oko 60 umjetnika naivaca, a osim ove prezentacije na otvorenom održano je i nekoliko vrlo atraktivnih izložbi u galerijskim prostorima.

U Gradskoj vijećnici je predstavljena naivna umjetnost iz Kine, u Galeriji Koprivnica je održana izložba Nikole Večenaja Leportinova, a u Sinagogi je predstavljena slika Josipa Turkovića „Podravski pivari“.

Uz brojne druge tradicijske, kulturne i gastronomske događaje, te koncerte, na Podravskim motivima je održan i hrvatsko-mađarski gospodarski sajam, kao i sajam antikviteta, itd.

Svečano otvaranje Podravskih motiva održano je u petak 29. lipnja, a tom su prigodom doajeni naivnog slikarstva Mijo Kovačić i Ivan Večenaj preuzeli ključeve Grada od gradonačelnice Vesne Želježnjak.

Otvorenju je kao poseban gost prisustvovao potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, a ispred Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren.



Pisane vijesti