Održana radionica „Mjerenje održivosti razvoja turizma na razini destinacije“

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180524_cristo1.jpg

U Ministarstvu turizma jučer je održana prva radionica o temi „Mjerenje održivosti razvoja turizma na razini destinacije“, provedena u sklopu projekta „Razvoj, mjerenje i praćenje indikatora održivosti turizma na regionalnoj i lokalnoj razini“, kojega financira Ministarstvo turizma, a izrađuje Institut za turizam. Na radionici su sudjelovali predstavnici 6 jedinica lokalne samouprave (Rovinj, Mali Lošinj, Novalja, Hvar, Ston i Dubrovnik) te predstavnici Ministarstva turizma, Instituta za turizam, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Hrvatske turističke zajednice i Državnog zavoda za statistiku. 

U uvodnom dijelu prisutne su pozdravili državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina i ravnatelj Instituta za turizam dr. sc. Damir Krešić.

U radnom dijelu sastanka dr. sc. Ivan Kožić i mr. sc. Neda Telišman Košuta iz Instituta za turizam predstavili su iskustva Instituta u provođenju projekta CROSTO – Hrvatski opservatorij održivog razvoja turizma dok je Dalibor Cvitković, direktor TZG Malog Lošinja, predstavio svoja iskustva u mjerenju održivog razvoja turizma primjenom ETIS indikatora.

Pisane vijesti