Održana online sjednica Skupštine HTZ-a: usvojen Godišnji program rada i financijski plan HTZ-a za 2021.

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201221_online_htz.jpg

Danas je održana online 13. sjednica Skupštine Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi Skupštine, pod predsjedanjem ministrice turizma i sporta i predsjednice HTZ-a Nikoline Brnjac i direktora HTZ-a Kristjana Staničića, između ostalog, usvojili Godišnji program rada i financijski plan HTZ-a za 2021. godinu, kao i novi Statut HTZ-a koji je usklađen s novim zakonskim odredbama.

U skladu s planom za iduću godinu, Hrvatska turistička zajednica pojačat će marketinške i PR aktivnosti, a dodatno će se ojačati i aktivnosti u domeni strateških projekata u koje će se moći uključiti lokalne i regionalne turističke zajednice. Također, u 2021. godini u fokusu će biti predstavljanje hrvatske turističke ponude s naglaskom na sigurnost te dobru pripremljenost Hrvatske i hrvatskih turističkih destinacija u okolnostima pandemije bolesti COVID-19.
 
„Vjerujem kako ćemo intenzivnijim promocijskim kampanjama na ciljanim tržištima Hrvatsku etablirati kao sigurnu destinaciju, kapitalizirajući činjenicu da imamo dobru povezanost svim vrstama prijevoza, a posebice cestovnu, što je vrlo važno za naša emitivna tržišta. Sigurnost je i do sada bila naš brend, kojeg ćemo nastaviti izgrađivati i prilagođavati novim uvjetima. Vjerujem da u nadolazećoj godini, uz cjepivo i pridržavanje epidemioloških mjera, možemo očekivati željeni turistički promet“, poručila je ministrica Brnjac.
 
Također, članovi skupštine usvojili su izmjene i dopune Godišnjeg programa rada i financijskog plana HTZ-a za 2020. godinu, a prihvaćena je i odluka o raspisivanju natječaja za izradu Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2021. do 2025. godine.
 
„S obzirom na okolnosti zadovoljni smo ostvarenim turističkim prometom u ovoj godini koji je s 50 posto realizacije lanjskog prometa nadmašio prvotne procjene. U idućoj godini, koju će obilježiti last minute potražnja, očekujemo rast turističkog prometa i ostvarenje boljih turističkih rezultata. Pritom ćemo se u promotivnom smislu fokusirati na bliska i tradicionalna srednjeeuropska tržišta kojima smo lako dostupni vlastitim prijevozom te s kojih smo i tijekom ove izazovne godine ostvarili vrlo dobre rezultate. Također, u budućem oporavku turističkih tijekova ključnu ulogu imat će i novi Strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma u čiju izradu krećemo, a koji će redefinirati marketinšku strategiju, odrediti ključne elemente i pravac brendiranja hrvatskog turizma i odrediti smjernice za novi krovni komunikacijski koncept“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako je u ovom trenutku najvažnija strpljivost i pridržavanje mjera. „Odgovornim ponašanjem svi zajedno možemo pozitivno utjecati na smanjenje broja oboljelih i na taj način dati doprinos u pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najsigurnijih destinacija na Mediteranu“, zaključio je Staničić.
 
Dodajmo kako su na sjednici imenovani i novi članovi Skupštine HTZ-a, odnosno predstavnici turističkih zajednica pojedinih županija, među kojima su Istarska, Zadarska, Šibensko-kninska, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Bjelovarsko-bilogorska i Sisačko-moslavačka županija te Grad Zagreb.

Pisane vijesti