Održana informativna radionica ''Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu''

Slika /arhiva/131219-mrrfeu1-w.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održalo je 19. prosinca 2013. godine informativnu radionicu ''Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu''. Radionica je organizirana u cilju informiranja potencijalnih prijavitelja na natječaj objavljen 4. prosinca 2013. godine u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013., sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Više od 270 sudionika, predstavnika javnih tijela, organizacija, institucija i udruženja, poput jedinica lokalne i područne samouprave i njihovih razvojnih agencija, javnih poduzeća u stopostotnom vlasništvu regionalne i lokalne samouprave, potpornih poduzetničkih institucija, nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih zajednica i udruženja, regionalnih organizacija i institucija poslovne podrške koje predstavljaju poslovnu zajednicu, industriju, stručna udruženja, gospodarsku komoru, trgovačku i obrtničku komoru, savez zadruga te udruga - informirano je o natječaju te cjelokupnoj proceduri.

S obzirom da je ovaj natječaj nastavak IPA Operativnog programa Regionalna konkurentnost koji je Republici Hrvatskoj bio na raspolaganju do punopravnog članstva u EU, tijekom prezentacije predstavljeni su primjeri uspješno provedenih projekata na tri prethodno objavljena natječaja u sklopu prve prioritetne osi ''Unapređenje razvojnog potencijala slabije razvijenih područja'' pretpristupnog fonda, IPA IIIC.

Za razliku od prethodno objavljenih natječaja, u ovome su prihvatljivi prijavitelji iz cijele Republike Hrvatske, što je izazvalo izuzetno veliko zanimanje za sudjelovanjem na održanoj radionici, kao i  činjenica da se radi o prvom objavljenom natječaju u sklopu ''Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu'', sufinanciranom iz Strukturnih fondova Europske unije.

Na radionici su postavljena brojna pitanja, koja će zajedno s odgovorima biti objavljena na  mrežnoj stranici www.strukturnifondovi.hr, gdje će, radi iznimno velikog interesa potencijalnih prijavitelja, tijekom siječnja 2014. godine biti najavljeno održavanje dodatne informativne radionice.



Pisane vijesti